На Сумщині у новорічну ніч горів житловий будинок

01.01.2023

31 грудня о 21:19 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу приватного житлового будинку в с. Клишки, Шосткинського району. На гасіння залучили місцеву пожежну команду з даного села та, подолавши відстань у 19 км, на місце виклику відділення чергового караулу 7-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Як було встановлено, вогонь охопив покрівлю та перекриття по всій площі. Ускладнювало ситуацію пожежне навантаження на горищі у вигляді старих домашніх горючих речей, а перекриття було утеплене тирсою. На гасіння додаткового залучили чергове відділення 31-го державного пожежно-рятувального поста із смт Вороніж.

Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому автоцистерни дозаправлялися від водонапірної башти, розташованої в 800 м від місця загоряння. О 22:01 вогнеборцям вдалося локалізувати загоряння, запобігши його перекиданню безпосередньо на житлові приміщення будинку. А о 01:45, використавши на гасіння близько 26 т води, пожежу ліквідували.

Всього на місці пожежі працювало 8 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки від ДСНС України, 1 працівник та 1 одиниця техніки від місцевої пожежної команди.

За попередніми висновками припустима причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печі. Вкотре закликаємо громадян бути відповідальними обігріваючи власні оселі!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: