Вибухотехніки поліції знайшли у лісі гранату від ручного протитанкового гранатомета

02.01.2023

У переддень нового року до ГУНП в Сумській області звернулося керівництво одного з сільськогосподарських підприємств, потужності якого є на території Сумського району, з проханням перевірити ділянки, де у лютому і березні були місця розташування ворожих військ.

Колони російської військової техніки розміщувалися у лісосмугах поряд з полями, тож аби убезпечити себе від несподіванок, ворог, як правило, мінував підходи. Протягом дня мобільна група вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області провела обстеження великої ділянки території, використовуючи спеціальне спорядження, але вибухонебезпечних предметів не виявила. Та про те, що міни росіяни таки встановлювали, свідчили окремі ознаки та залишки кріплень.

У перший день 2023 року спеціалістам вибухотехнікам довелося обстежувати й територію лісу неподалік від села Стецьківка. Тут сапери виявили гранату кумулятивної дії ПГ – 7С від ручного протитанкового гранатомета РПГ – 7. Граната вилучена та направлена на знищення.

«Застерігаємо громадян від того, аби вони відвідували ліси, лісосмуги, луки і чагарники, де були розташовані війська росіян чи місця, де відбувалися бойові дії, аби не наражати себе на небезпеку», – говорить начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області Олег Євлаш.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: