Сумська школа продає власноруч розроблені календарі, щоб допомогти бійцям ЗСУ

02.01.2023

У сумській школі №9 продають власноруч розроблені календарі на 2023 рік. Отримані гроші планують спрямувати на допомогу українським військовим. Ідея створити календар виникла давно, говорить організаторка проєкту, вчителька Юлія Летік. Тематикою ж стала українська хустка.

Календар створювали учителі та учні. Моделі — учениці молодших класів. Фотографуватися дівчата приходили у власних вишитих хустках, деякі з них, говорить вчителька, передавалися в сім’ї поколіннями.

“Є одна дівчинка, вона дуже запам’яталася своєю історією. У них в сім’ї є традиція. Вони зберігають ці хустки. І саме ця хустка дісталася від її прапрабабусі”, – говорить Юлія Летік.

Коштує такий календар 350 гривень. За словами директорки школи Марини Кривошеєвої, вже продали близько 20 екземплярів.

“Вилучені кошти ми, по-перше, хочемо передати пораненому бійцю – це один з батьків нашого учня, а також передати на закупівлю матеріалу для пошиття термобілизни. Ми будемо закуповувати матеріал, і тоді вже передавати на ательє”, – розповіла вона.

Допомагають бійцям Збройних сил із 2014-го року, говорить директорка і додає, що за цей час в школі сформувався волонтерський колектив.

“Коли до нас звертаються бійці з потребою, це вирішується дуже швиденько. Батьки допомагають, учні також. Пакунок для солдата пакували, солодощі передавали. Звертаються до нас за оберегами, бо це морально підтримує наших хлопців”, – говорить Марина Кривошеєва.

Перелік запитів від військових, тож ідеї для наступних волонтерських проєктів вже розробляються.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: