Поліцейські документують наслідки обстрілів населених пунктів області ворожою артилерією

09.01.2023

Вчора мобільна група вибухотехнічного відділу ГУНП в області здійснила виїзд до одного з населених пунктів Сумського району, який напередодні обстріляли російські війська з-за кордону, зі своєї території.

«Цей населений пункт і сусідні з ним села ворожа артилерія обстрілює дуже часто. Від ворога сюди прилітають осколочно-фугасні снаряди калібру 122 міліметри, від САУ «Гвоздика», які вибухаючи, чинять руйнування інфраструктури, будівель приватного сектору, електроліній. Деякі з снарядів не спрацьовують і залишаються лежати у дворах чи на городах. Тоді виїздимо ми, знаходимо ці боєприпаси, знешкоджуємо та вивозимо подалі від людських осель на полігон для знищення», – коментує начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області Олег Євлаш.

Поліція Сумщини наголошує, що у разі загрози артилерійського обстрілу, або відразу ж після його початку, громадянам потрібно негайно переміститися до укриття. Знаходячись вдома, спустіться до підвалу чи погреба. Не залишайтеся на відкритій території у повний зріст. Коли вибухи відбуваються десь поряд, обов’язково впадіть на землю, краще у якусь заглибину і якомога щільніше притисніться до землі, аби вберегтися від уламків снаряду, ракети чи міни.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: