На Лебединщині п’яний водій мотоблоку намагався відкупитися від патрульних

09.01.2023

Правоохоронці Лебедина двічі за добу задокументували пропозиції хабарів.

Ввечері, патрулюючи с. Ворожба Лебединської територіальної громади, працівники групи реагування патрульної поліції зупинили автомобіль ВАЗ під керуванням 46-річного місцевого жителя. Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, тому запропонував правоохоронцям хабар у сумі 3 000 гривень, аби ті не складали адміністративний протокол. Але уникнути відповідальності керманичу не вдалось, патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу.

Того ж дня у с. Рябушки поліцейські задокументували ще одного водія з ознаками сп’яніння. Правоохоронці зупинили 40-річного чоловіка в той час, коли він керував мотоблоком. Під час розмови правопорушник факт вживання алкоголю не заперечував та запропонував патрульним 2 000 гривень, але і цього разу уникнути відповідальності не вийшло.

В обох випадках працівники групи реагування патрульної поліції склали адміністративні протоколи за правопорушення, передбачене ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

Стосовно кожного з чоловіків слідчі відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Слідство триває.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: