Сумчани здобули два “золота” чемпіонату України з пауерліфтингу

10.01.2023

Двоє сумчан — Денис Гончаров та Олексій Тукін здобули перемоги у першому онлайн-чемпіонаті України з пауерліфтингу. Змагання відбулися наприкінці 2022 року.

Наприкінці 2022 року сумчани Денис Гончаров та Олексій Тукін взяли участь у першому онлайн-чемпіонаті України з пауерліфтингу.

“Я виступав у ваговій категорії до 70 кг і закінчив змагання встановивши два світові рекорди федерації GFS. Це 90,5 кг та 92,5 кг”, – розповідає Денис Гончаров.

Тепер у Дениса крім 51 світового рекорду у гирьовому спорті є ще 6 рекордів федерації GFS з пауерліфтингу у «армійському жимі».

“Це надзвичайна напруга. І треба все ж таки подолати вагу. І це моральне навантаження, ти вкладаєш всі сили в цей підйом. А коли його виконав, полегшення настає” – говорить чемпіон України з пауерліфтингу Денис Гончаров.

Своєю чергою, спортсмен Олексій Тукін у ваговій категорії 110 кг завершив змагання з результатом 113 кг. Вижавши таку вагу Олексій не лише здобув «золото», а і покращив власний рекорд.

Крім двох рекордів федерації, напередодні Нового року Денис отримав ще одне визнання – пояс «Кращого паурліфтера року». Його спортсмену передав керівник федерації Руслан Сідлецький.

Денис Гончаров не виключає свого переходу у стронгмени. Проте говорить, що триматиметься у своїй вазі. Наразі він працює тренером у спортклубі, займається гирьовим спортом та продовжує займатися пауерліфтингом.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: