У Сумах розпочинає роботу ДНК-лабораторія

10.01.2023

Можливість проведення нових видів біологічних експертиз набула особливого значення у зв’язку зі збройною агресією РФ. Ідентифікація тіл загиблих та проведення аналізу будь-яких біологічних матеріалів, виявлених на місцях злочинів, сприяє більш швидкому розслідуванню кримінальних проваджень поліцією.

Сьогодні відбулось відкриття ДНК-лабораторії у Сумському НДЕКЦ МВС. Захід розпочався зі вступного слова директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Сергія Кримчука, який презентував автоматизовану систему для встановлення генетичного профілю «RapidHIT ID». Цей прилад має можливість не лише встановлення генетичного профілю близьких родичів безвісти зниклих осіб та військовослужбовців, а й дослідження зразків букального епітелію та порівняння їх з попередньо встановленим генетичним профілем сліду, встановлення факту біологічного батьківства.

До слова також був запрошений очільник поліції Сумщини Сергій Чиж, який розповів про важливість наявності такого апарату у нашій області: «Доказовою базою при розслідуванні кримінальних правопорушень є експертизи, які проводить експертна служба МВС. Даний прилад дасть змогу ще краще, ще ефективніше та швидше співпрацювати, задля того щоб кожна винна особа була встановлена та притягнута до відповідальності».

На заході були присутні народні депутати України й представники місцевої влади, за сприяння яких було придбано необхідне обладнання для нової лабораторії.

Директор Сумського НДЕКЦ Тетяна Міщенко завдячує за можливість проведення нових видів біологічних досліджень, що розширить роботу їх експертної установи та зменшить навантаження на повнопрофільні лабораторії.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: