Сумчани попрощалися з оборонцем Маріуполя Максимом Міхліним

13.01.2023

Сумчани попрощалися з оборонцем Маріуполя Максимом Міхліним. Після відспівування у Свято-Воскресенському соборі останню шану бійцеві віддали на Алеї Слави Центрального міського цвинтаря.

Боєць Нацгвардії загинув 15 квітня. Це – його перепоховання. Спочатку після обміну тілами чоловік був похований у Дніпрі. Рідні і друзі не одразу дізналися про це, — розповідає військовий товариш загиблого: “Востаннє виходив зі мною на зв’язок 24 березня, повідомив, що відбувається якась військова операція, і невідомо, скільки буде без зв’язку. Більше я про нього нічого не чув, не знав. Намагалися знайти його, дізнатися, що з ним: постійно то живий, то загинув. У підсумку в кінці вересня прийшло підтвердження, що він загинув. По фото пізнали”.

З Максимом прийшли попрощатися друзі дитинства і однокласники. Іван навчався разом із захисником у 24-тій сумській школі і жив по сусідству. “Дуже любив гуляти, смішити людей, щось витворяти таке, щоб і людям було смішно, і йому весело. Був завжди позитивний, цікавий. У нього були свої інтереси, не схожі на інтереси його друзів, товаришів, йому завжди подобалася військова тема, тому коли він вперше пішов служити – не те щоб ми дуже здивувалися”, — згадує про загиблого Іван.

“Ми з 2016 по 2020 рік проходили навчання курсантами в Національній академії Нацгвардії України в м. Харків. Його знаю добре, тому що чотири роки ми були в одній казармі, спали на сусідніх ліжках. Він марив з самого початку навчання проходити військову службу в полку “Азов”. Він марив, мріяв, жив цим. Це був його сенс життя”, — розповідає однокурсник Максима — Павло Макаренко.

“12 років у віці у нас різниця, але я пам’ятаю його малесеньким, коли його хрестили ще. Таке усміхнене хлоп’ятко було, веселе, світленьке, блакитнооке. Коли побачили на сторінці в фейсбуці трагічну звістку, всі дуже засмутилися. Співчуваємо батькам дуже сильно”, — ділиться знайома загиблого — Марина.

У лютому воїну мало виповнитися 28 років. У батьків він був єдиною дитиною.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: