На Конотопщині на чоловіка відкрили кримінальну справу за знущання над рідним батьком

13.01.2023

До Конотопського районного відділу поліції неодноразово надходили звернення від 72-річного місцевого мешканця про вчинення домашнього насильства. Пенсіонер скаржився, що його 47-річний син, який зловживає алкогольними напоями, постійно вчиняє сварки та погрожує фізичною розправою.

На кожен такий виклик негайно виїжджала мобільна група реагування на факти домашнього насильства для документування всіх обставин та припинення дій правопорушника. Відносно кривдника поліцейські складали адміністративні протоколи за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Вчинення домашнього насильства».

Проте раніше судимий чоловік продовжував вчиняти стосовно свого батька дії спрямовані на здійснення психологічного тиску шляхом погроз та образ, що виражалися у висловлюванні нецензурною лайкою зі змістом приниження честі та гідності, неповаги до нього як особистості, що призвело до психологічних страждань потерпілого.

За даним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження та під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили кривднику про підозру за ст. 126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство». Слідство ще триває.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: