Депутати Сумської районної ради не змогли обрати нового голову

13.01.2023

На сесії 13 січня депутати Сумської районної ради голосували за обрання нового голови. Проте, голосів не вистачило, аби обрати очільника ради.

На посаду голови райради було висунуто дві кандидатури: Володимир Гордієнко (від партії “Слуга народу”) та Руслан Сіренко (партія “Слуга народу”).

Шляхом таємного голосування свій голос віддав 41 депутат: із них 6 бюлетенів визнані недійсними, 26 голосів за Володимира Гордієнка, 9 — за Руслана Сіренка. Таким чином, жоден із кандидатів не отримав потрібної кількості голосів. Після голосування депутати оголосили перерву.

Що відомо про кандидатів

Руслану Сіренку 43 роки, за інформацією з відкритих джерел, чоловік з травня 2020 року обіймав посаду голови Краснопільської районної державної адміністрації. У березні 2021 року був призначений головою Сумської райдержадміністрації. У грудні 2022 року чоловіка звільнили з посади. Згідно з даними декларації він має квартиру у Сумах, площею 47 м2. Руслан Сіренко у своїй промові кандидата запропонував роздати все майно райради відповідним громадам і сказав, що для цього йому вистачить пів року.

Володимиру Гордієнку 56 років, наразі він очолює профспілку працівників фізичної культури і спорту, тренер-викладач Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка. Народився в с. Штепівка Лебединського району, громадянин України, проживає в м. Суми, судимість відсутня. Його кандидатуру вже висували у грудні 2020 року. Проте тоді шляхом таємного голосуванні головою було обрано Віктора Химича.

10 січня депутати визнали роботу голови райради Віктора Химича незадовільною та проголосували за його звільнення. Станом на 15:00 10 січня було два кандидати на посаду голови районної ради. Це Володимир Гордієнко (фракція партії “Слуга народу”) та Костянтин Климов (фракція партії “Слуга народу”). Близько 16:00 сесію районної ради закрили, бо не вистачило кворуму, тож за обрання нового голови не голосували.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: