Сумські лікарі поставили на ноги 85-річну бабусю

13.01.2023

“Дякуємо лікарям, що поставили на ноги!” – говорять пацієнтки поважного віку після успішно проведених операцій у клінічній лікарні святого Пантелеймона.

Після 70 років невдале падіння перелом шийки стегна може звучати як вирок – у літньому віці кістки зрощуються довго, людина обмежена в русі або ж зовсім прикута до ліжка.

Найефективніший метод лікування такого перелому – встановлення пластин або ж ендопротезування.

85-річна Ольга Олексіївна з Глухова травмувалася напередодні Нового року. Родичі довго не тягнули, записали бабусю на операцію. Вже сьогодні Ольга Олексіївна поїде додому, де поступово впродовж місяця-півтора буде відновлюватися.

“В мене 5 дітей, 11 внуків та 9 правнуків. Хочеться бачити як вони живуть-ростуть, жити повноцінно. Дуже вдячна персоналу лікарні за добре проведену операцію, піклування та комфортні умови”, – говорить пані Ольга.

Сусідка по палаті Ніна Миколаївна у свої 75 років вперше перенесла оперативне втручання. Дуже хвилювалася, але операція пройшла успішно і вже на наступну добу пані Ніна пробувала ставати на ноги.

” Сергій Олександрович дуже уважний, сьогодні допомагав “робити перші кроки”. Підтримує і лікарськими порадами, і жартами”, – розказує пані Ніна.

Лікар-ортопед Сергій Осташов зазначає, що пацієнти у віці 85+ – це майже рекордні випадки. Вони потребують особливої уваги. Але поважний вік – не привід позбавляти себе повноцінного життя і якщо операція сприяє поверненню в активність, то варто скористатися цим шансом!

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: