У театрі імені Щепкіна – прем’єра балетної вистави “Дафніс і Хлоя”

13.01.2023

Про кохання мовою тіла. У Сумському академічному театрі ім. Щепкіна готуються до прем’єри балетної вистави “Дафніс і Хлоя”, яка відбудеться 13 і 14 січня. 

За кілька хвилин до початку допрем’єрної презентації балету “Дафніс і Хлоя” тривають останні приготування. Музиканти налаштовують інструменти в оркестровій ямі, а на сцені розминається виконавець ролі Доркона — Сергій Єрошкін.“Моя роль заключається в тому, щоб завоювати Хлою і не дати їй бути з Дафнісом, це головний герой. Я всю виставу намагаюсь їх розлучити, завоювати, ну а там буде все видно”, — розповідає актор.

За лаштунками сцени — загримована і готова до початку дійства виконавиця ролі Хлої. Акторка розповідає про свою героїню: “Перш за все це молода дівчина, яка шукає своє кохання. Я маю уявити, що мені 14 років і це дуже важко, треба згадувати свої перші відчуття, перші відчуття закоханості. Це було важко — над цим працювати, але цікаво”.

Балет “Дафніс і Хлоя” створили за однойменним романом давньогрецького письменника Лонга. Це історія кохання пастуха й пастушки. Балетмейстер-постановник Віктор Байстрюченко говорить: “Лонг написав цю історію “Дафніс і Хлоя” і вона стала еталоном кохання, чистого кохання і розпису цього кохання. Навіть Вільям Шекспір написав Ромео і Джульєтту, взявши за основу історію Лонга “Дафніс і Хлоя”. Це, певно, мало хто знає, але так, так і пишуть, що Шекспір відзивався про неї, як саму романтичну історію”.

За інформацією Віктора Байстрюченка, готувати цей балет до показу почали майже два роки тому: “Нам дуже завадила пандемія. Потім ми вже її підготували, в 22-му році в нас вже була здача вистави і планувалась прем’єра на 26 лютого 22-го року, але 24-го ви знаєте, що почалася війна повномасштабна”.

“Через те, що відбулося повномасштабне вторгнення Росії в Україну ми не змогли показати цю виставу. І от зараз, майже рік потому нам вдалося відновити повністю виставу, вдалося повністю її зібрати і показати її глядачу. Ну і, звісно, це все відбувається тому, що наші захисники і захисниці тримають фронт, а ми, завдяки їм, маємо можливість тримати культурний фронт”, — зазначає директор театру Сергій Дорофєєв.

Прем’єрний показ балету “Дафніс і Хлоя” в сумському театрі Щепкіна відбудеться 13 та 14 січня.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: