В Охтирці запрацювала киснева станція

19.01.2023

Сучасну кисневу станцію введено в експлуатацію у медзакладі Охтирки – її наявність є чи не найефективнішим інструментом у процесі лікування хворих на коронавірус і при багатьох інших патологіях.

Вчора, 18 січня, голова Сумської ОВА Дмитро Живицький ознайомився з роботою нової кисневої станції, встановленої у міській лікарні.

Даний проєкт стартував ще наприкінці 2021 року, коли пандемія COVID-19 набула глобального поширення, призводячи до страждань та смертей. Вже тоді державою, обласною та місцевою владою були вжиті інтенсивні спільні зусилля у боротьбі з небезпечною хворобою.

Кисневу станцію придбали за кошти держбюджету, обладнання до неї фінансувалося з бюджету області, а встановлення відбулося за рахунок місцевого бюджету. Загальна вартість – 4485,0 тис. грн.

Здійснити роботи з будівництва майданчика під кисневу станцію модульного типу вдалося завдяки своєчасно сплаченим податкам та зборам підприємствами, комунальними закладами, підприємцями до бюджету Охтирської громади.

Генератор (концентратор) медичного кисню OXYNITAL 55 має виробничу потужність не менше 485 л/хв при концентрації виробленого кисню 95%+/-3%. У комплексі з кріоциліндром, киснева станція стовідсотково забезпечуватиме потребу медичного закладу у кисні.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: