“Сади Перемоги” на Конотопщині: що роблять із зібраним врожаєм

22.01.2023

В рамках ініціативи «Сади Перемоги» від проєкту SURGe, завдячуючи активній співпраці з Агенцією регіонального розвитку Сумської області, минулого року Дубов’язівська громада отримала автоклави для консервування м’ясних, рибних та овочевих продуктів та дегідратори (сушарки) для харчових продуктів.

«Розуміючи важливість даного обладнання у нинішні складні часи, керівництвом селищної ради було прийняте рішення якомога швидше залучити його до роботи. У старостинських округах, куди передали прилади, працівники закладів освіти, культури, соціальної сфери активно долучилися до виготовлення продуктів харчування тривалого зберігання: тушкованого м’яса (Курилівський НВК), згущеного молока (В’язівський НВК), сухих борщових наборів (Гружчанський НВК) та фруктів (Чернечослобідський НВК). Завдяки небайдужим жителям громади та деяким місцевим підприємствам було сформовано гарну сировинну базу для реалізації продуктових завдань», – розповідають у Дубов’язівській селищній раді.

Мешканці громади активно долучилися до виготовлення харчових наборів тривалого зберігання. Кожен з таких наборів є по-справжньому домашнім продуктом, запевняють жителі громади.

«Частину готових продуктів вже передано нашим захисникам, які зараз боронять Україну від ворога на важких рубежах. Адже герої нещадніше нищать окупантів, коли відчувають за своєю спиною міцний тил», – йдеться у дописі.

Та не лише продуктами харчування підтримують українських воїнів жителі Дубов’язівської територіальної громади. Триває активна та злагоджена робота по виготовленню окопних свічок, теплих в‘язаних шкарпеток  та маскувальних сіток.

«Дбайливо зібрані пакуночки з цими вкрай важливими та потрібними нині речами регулярно вирушають до наших захисників. Навіть діти долучаються до великої справи сьогодення, готуючи надихаючі патріотичні малюнки для воїнів. Отже, як бачимо, ініціатива «Сади Перемоги» – це не лише ініціатива забезпечення продовольчої безпеки в нашій країні, це потужна сила єднання, що несе в собі набагато більший сенс. Люди об’єднуються у великій справі наближення перемоги над ненависним ворогом. Люди єдині у своїй підтримці Збройних Сил України. І в цьому є неймовірна перевага добра над злом», – додають у Дубов’язівській селищній раді.

konotop.in.ua

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: