На Сумщині відкрили перший освітній хаб

23.01.2023

Функціонує він на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Як зазначила заступник голови Сумської обласної військової адміністрації Олена Бойко, це стало можливим завдяки взаємодії Сумської ОВА, Міністерства освіти і науки та Фонду освітніх ініціатив та фундації «Hearts for Ukraine» (США). В рамках комплексної співпраці Фонд передав прифронтовій Сумській області потужне освітнє обладнання, завдяки якому можна буде здійснювати навчання навіть за відсутності централізованого електропостачання. Тут здобуватимуть знання в режимі офлайн, перш за все, діти з числа внутрішньо переміщених осіб, з територій, де через безпекові питання неможливо проводити заняття в очному режимі.

Наразі в Сумській області майже 60% закладів загальної середньої освіти працюють в очному та змішаному форматах. Відкриття подібних інтерактивних локацій дозволить охопити «живим» навчанням ще більшу кількість учнів. Тож цей освітній хаб – перший, але точно не останній.

«Україна переможе, і всі ми повернемося до звичного життя. Діти сядуть за парти, насолоджуватимуться живим спілкуванням з вчителями та однокласниками. А поки що такі інноваційні інструменти, як хаби, допомагають освітянам організовувати якісне і безпечне навчання. Адже навіть в умовах війни ми не залишаємо жодної дитини поза освітнім процесом», – прокоментувала посадовиця.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: