Обрано запобіжний захід підозрюваному в колабораціонізмі, який обмінював для окупантів валюту на рублі

27.01.2023

За клопотанням слідчого та прокурора Сумської обласної прокуратури рішенням суду 37-річному жителю смт Краснопілля рішенням суду 26 січня 2023 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Нагадуємо, що чоловік підозрюється в передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора та замаху на вказаний злочин (ч. 4 ст. 111-1 та ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після початку війни підозрюваний та його спільник, вступивши в змову з військовослужбовцем збройних сил російської федерації, налагодили канал конвертації валюти. При цьому для обміну на рублі вони, за попередніми даними, отримували від росіян у тому числі й гривні, викрадені окупантами в мирних жителів тимчасово окупованих територій України. Криваві гроші забирали з росії, перетинаючи кордон у Сумському районі. Далі обмінювали на рублі в нелегальних обмінниках та відвозили на прикордонну територію російської федерації.

У ході спецоперації задокументовано, зокрема, факт передачі росіянину на лінії державного кордону України з рфією 2 млн 428 тис. російських рублів. Наступного разу, 21 січня 2023 року, під час перевезення 1 млн 995 тис. російських рублів для передачі громадянину росії одного з них було затримано. Він вже за гратами.

Зазначеного жителя смт Краснопілля правоохоронці затримали через декілька днів. Відтепер він теж під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими за матеріалами Контррозвідки Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: