Пес-рятувальник Тото із Сумщини успішно шукає підлітків та людей похилого віку

27.01.2023

У  песика-рятувальника Тото сьогодні день народження – 2 роки! Він працює у Кінологічному центрі ДСНС України м.Ромни Сумської області.

Йому тільки два роки, а він вже успішно здав атестацію – спеціальний іспит, що дозволяє залучати його до участі у пошуково – рятувальних місіях. Найчастіше Тото доводилося шукати підлітків та людей похилого віку.

Тільки уявіть: серед тисяч слідів перехожих, посеред міста, насиченого різкими запахами машин, генераторів, магазинів, кав’ярень собака знаходить один-єдиний – тієї людини, яка потребує допомоги. Добре тренований пес здатен відшукати необхідний запах людини, яка пройшла вулицями майже добу тому.

Як же з’явилося це «чудо» у Кінологічному центрі ДСНС України м.Ромни Сумської області? Інструктор Центру Юлія Сечейко мріяла про бігля довгі 10 років. З першої зустрічі на виставці у Києві раз і назавжди закохалась у цю породу. І ось два роки тому її мрія нарешті здійснилась: кінологічному центру (навчальному) ДСНС подарували цуценя бігля і керівництво довірило його виховання саме Юлі.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: