У Сумському обласному онкологічному центрі планують встановити МРТ

08.02.2023

Продовжується робота щодо модернізації Сумського обласного онкологічного центру. Тут вже встановлено лінійний прискорювач нового покоління Halcyon відомого світового виробника Varian (США) та високотехнологічний комп’ютерний томограф Revolution Maxima від GE Healthcare. Задля цього результату було проведено колосальну роботу з технічного переоснащення приміщення диспансеру, відповідно до вимог і стандартів виробників. Зараз розпочинається новий етап – реконструкція приміщення під розміщення магнітно-резонансного томографа, повідомляє сайт Сумської обласної ради.

За словами директора онкоцентру Володимира Шевченка, це один з апаратів, який необхідний закладу для ефективного обстеження пацієнтів.

«Наразі це обстеження ми оплачуємо коштами центру по субпідряду. Але сучасні заклади повинні мати повний спектр обстеження. Тому ми рухаємося в цьому напрямку. Щодо придбання МРТ сподіваємося на допомогу держави, бо обладнання дороговартісне, а своїми силами готуємо приміщення. Перший крок – проєктування, а далі – реконструкція відділення з добудовою приміщення під цей апарат», – розповів Володимир Шевченко під час виїзної наради.

Проєктанти пообіцяли розробити документи у найкоротші строки, врахувати всі вимоги, які необхідні при встановленні МРТ, також внесли свої пропозиції будівельники та економісти.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: