Жителі Сумщини можуть отримати гроші на бізнес: першого лютого стартувала подача заяв на “єРобота”

08.02.2023

З першого лютого, від старту програми “Власна справа”, 10 підприємців Сумщини подали заявки на участь, аби отримати гроші для розвитку власного бізнесу. Таку статистику мають в обласному центрі зайнятості.

Долучитися до програми вдруге цьогоріч планує підприємиця Тетяна Купрійчук. За її словами, вони 10 років разом з чоловіком мають власну справу, надаючи поліграфічні послуги. У 2022 році отримали грант та спрямували гроші на створення робочих місць та обладнання.

“Це дуже гарна підтримка. Я зіткнулась з тим, що не вистачало навіть на оборотні кошти, коли ми розпочали свою діяльність у вересні 2022 року знову, як з нуля. І все обладнання необхідно постійно оновлювати. Це як подих повітря була підтримка бізнесу і ми подались на грант “єРобота” на 250 тисяч”, – розповіла власниця бізнесу Тетяна Купрійчук.

Обов’язкова умова для отримання гранту – створення робочих місць, зазначив заступник начальника відділу Сумського обласного центру зайнятості Роман Кульгов.

“Якщо людина бере на роботу одну особу, то вона може претендувати на грант від 50 до 150 тисяч. Якщо двох і більше, то вона може претендувати на грант до 250 тисяч”, – прокоментував заступник начальника відділу Сумського обласного центру зайнятості Роман Кульгов.

Програма передбачає отримання мікрогранту на старт або розвиток бізнесу від 50 до 250 тисяч гривень. Витратити грантові гроші можна за кількома напрямками.

“Обладнання, куди можна витратити абсолютно всю суму, це сировина, до 50% безпосередньо під цей виробничий процес. Це може бути оренда нежитлових приміщень до 25% від мікрогранту і це також може бути 10% від суми гранту на рекламу і маркетинг”, – пояснив заступник начальника відділу Сумського обласного центру зайнятості Роман Кульгов.

Подати заяви та бізнес-план проєкту можна через застосунок “Дія”. За словами Романа Кульгова, після перевірки наданих документів, оцінки бізнес-плану, фахівці центру зайнятості проведуть співбесіду із заявником. Її результати заявник отримає в особистому кабінеті в “Дії”. У 2022 році, додав Роман Кульгов, в рамках цієї програми на Сумщині видали 125 мікрогрантів на суму понад 28 мільйонів гривень.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: