У Сумах обрали запобіжний захід керівнику підприємства, якого підозрюють у заволодінні бюджетними коштами для відбудови

08.02.2023

8 лютого відбувся розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу керівнику підприємства, якого підозрюють у заволодінні бюджетними коштами, що були виділені на відновлення пошкоджених внаслідок бойових дій об’єктів інфраструктури Охтирки на Сумщині. В результаті розгляду суд обрав запобіжний захід — заставу у розмірі 402 600 грн, яку необхідно внести протягом п’яти днів.

За даними слідства, директор Товариства з обмеженою відповідальністю, будучи підрядником, разом із посадовцями Сумської обласної державної адміністрації заволоділи бюджетними коштами, які нібито були виділені на відновлення пошкоджених внаслідок бойових дій об’єктів інфраструктури Охтирки на Сумщині.

Йдеться про ТОВ “Укрбуд-проект-реконструкція”. Також чоловіка підозрюють у внесенні у кошторисну документацію завищену вартість будівельних матеріалів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Прокурор Володимир Нікітченко клопотав про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Серед ризиків назвав можливість переховуватися від слідства, знищити або спотворити докази, впливати на свідків тощо.

Захисник підозрюваного Богдан Бівалькевич зазначив, що жодний з ризиків, названий прокурором, не обґрунтований. До того ж, за словами адвоката, підозра складена неуповноваженою особою, тож клопотання обвинувачення вимагає відхилити.

За словами підозрюваного, директора ТОВ “Укрбуд-проект-реконструкція”, на підприємстві відбулись обшуки, підозру йому вручили у понеділок. Клопотання прокурора підозрюваний попросив відхилити.

“З обвинуваченням не згоден. Ми продовжуємо працювати, моя відсутність на підприємстві може негативно сказатися на роботі. Працювали за договором, ціни кошторисної документації не перевищували. Я переселенець. В мене на утриманні троє неповнолітніх дітей. Співпрацюватиму зі слідством, готовий надавати матеріали та показання”, – зазначив підозрюваний.

Підозрюваний також повідомив, що нині він живе та працює в Києві. Підозру йому вручили 6 лютого.

В результаті суд обрав запобіжний захід — заставу. За словами захисника підозрюваного Богдана Бівалькевича, ще не вирішено, чи буде надалі оскаржений запобіжний захід.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: