Староста села Павлівка розповіла про обстріл, від якого загинула жінка

09.02.2023

76-річна жінка, яка загинула 7 лютого у власному будинку під час обстрілу з боку РФ, не могла спускатися до підвалу, бо мала хворі ноги. Про це розповіла староста села Павлівка Білопільської громади — Світлана Федорченко.

Син загиблої жінки встиг спуститися до підвалу, розповідає Світлана Федорченко. Наразі чоловік переїхав до сестри у Білопілля.

З території РФ село Павлівка, що неподалік від Білопілля, обстріляли 120 мм мінами, каже староста села Світлана Федорченко, пославшись на висновки вибухотехніків поліції, що приїжджали на місце.

“Десь, близько 3 години дня почався обстріл, було близько 20 прильотів, свистіло над головою, били по школі, в центрі села і було пряме влучання в будинок Яценко Лідії Василівни, в результаті чого вона загинула на місці”, — розповідає жінка.

Біля подвір’я цього будинку 7 лютого також вибухнула міна, контужений пес майже не реагує на присутність журналістів.

В цей дерев’яний будинок осколки міни влучили знизу. Старий диван розплющило об стіну, а теплі речі так і залишилися в шафі.

Люди, яких журналісти зустріли на вулицях, не захотіли говорити про своє життя публічно.

У Павлівці з 1,5 тисячі населення лишилося менше третини, сказала Світлана Федорченко, а в сусідньому селі Волфине, де до повномасштабного вторгнення жило понад 300 людей, нині немає нікого.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: