На Роменщині перед судом постане чоловік, який пропонував хабар поліцейським

14.02.2023

До поліції надійшло повідомлення про те, що в одному із сіл Роменського району водій легковика з’їхав у кювет. На місце події негайно виїхав наряд групи реагування патрульної поліції. Правоохоронці встановили, що 50-річний чоловік керував своїм транспортом напідпитку та розпочали складання адміністративних матеріалів.

В свою чергу правопорушник, аби уникнути відповідальності, почав умовляти працівників поліції «вирішити питання» за гроші. Правоохоронці попередили його про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але він продовжував наполягати на тому, щоб поліцейські не складали відносно нього протокол.

Тоді слідчо-оперативна група поліції задокументувала факт пропозиції хабара, а патрульні склали адміністративний протокол за ч.1 ст. 130 “Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння, що знижують їх увагу та швидкість реакції” Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі поліцейські завершили досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України та за процесуального керівництва прокуратури скерували обвинувальний акт до суду.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: