“Воїни світла. Воїни добра”: у Сумах представили нові поштові марки

15.02.2023

15 лютого у Сумах погасили поштові марки, присвячені українським комунальним службам, які працюють в умовах війни. Блок під назвою “Воїни світла. Воїни добра” містить 5 марок: “Дорожники”, “Зв’язківці”, “Енергетики”, “Водопостачальники”, “Газовики”. Купити їх можна в усіх відділеннях “Укрпошти”.

“Марка коштує 96 гривень. Марки знаходяться вже в усіх відділеннях, мешканці міста Суми можуть придбати їх всюди, а потім 15-16 лютого вони мають можливість не просто придбати марку, а ще й поставити штемпель спецпогашення саме в цьому центральному відділенні”, — каже В’ячеслав Маринич, директор Сумської дирекції АТ “Укрпошта”.

На спецпогашення марок до центрального відділення “Укрпошти” запросили представників сумських комунальних служб.

“Ми як працювали в мирні часи, так працюємо і у воєнні часи. Особливо важко було в перші дні, 24, 25 лютого. В нас 5-та перекачка знаходиться біля артучилища. І в перший день там були бої. А наші буквально в 50 метрах працювали”, — розповідає Йосип Тисівський, головний інженер КП “Міськводоканал”.

Газовики від початку повномасштабного вторгнення відновили розподіл газу до близько 5 тисяч споживачів, говорить речниця АТ “Сумигаз” Анастасія Шимаріна:

“Перший виклик на аварійно-диспетчерську службу 104 відбувся вже в перші години вторгнення. Тобто з перших годин вторгнення вже почалися руйнування газових мереж регіону. Попри обстріли наші працівники працювали безпосередньо в зоні бойових дій, відновлювали розподіл газу. І зараз продовжується відновлення розподілу газу щоденно, тому що щоденно йде обстріл прикордонних громад, щоденно порушуються газові мережі. Щоденно газовики Сумщини працюють у бронежилетах, у касках у безпосередній близькості до кордонів”.

Марки блоку “Воїни світла. Воїни добра” введені в обіг з 15 лютого.

“Друзі в мене енергетики. І я вперше купую марки “Укрпошти”. Одну марку залишу собі, одну подарую товаришу-енергетику”, — говорить Сергій Лученко, покупець.

“Були складні моменти, були страшні моменти в житті. І ось ми формуємо гарну колекцію дітям, щоб залишились якісь приємні, гарні спогади, перш за все. Ну а ще, як то кажуть, невеличкий капітал на майбутнє. Тому що з часом вони будуть вартувати набагато більше, чим більше часу пройде, тим вони будуть дорожче”, — вважає Зоя, покупчиня.

Також у продажу є альбом з усіма воєнними марками “Укрпошти”, випущеними після 24 лютого. Він містить і першу марку про російський корабель, яку тривалий час неможливо було знайти, розповів В’ячеслав Маринич. Придбати колекцію можна в центральному відділенні “Укрпошти” за 1390 гривень.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: