Стрітенський храм у Сумах відзначив престольне свято

16.02.2023

15 лютого  в Стрітенському храмі, що будується в м. Суми, відбулися престольні торжества. Напередодні свята, ввечері, відбулось всенічне бдіння з літією, а в день свята було звершено водосвятний молебень з читанням акафісту святу Стрітення Господнього.

З благословення Високопреосвященнішого Євлогія, митрополита Сумського і Охтирського, Божественну літургію очолив благочинний Сумського міського церковного округу протоієрей Миколай Смакоуз у співслужінні настоятеля Пророко-Іллінського храму м. Суми протоієрея Володимира Шульги, настоятеля протоієрея Анатолія Полоза та духовенства храму.

Для поклоніння віруючих була привезена чудотворна Глинська ікона Різдва Божої Матері. На сугубій єктенії були піднесені прохання про мир в Українській державі, за воїнів та постраждалих через військові дії, пише Православна Сумщина.

Після закінчення Божественної літургії звершений традиційний хресний хід навколо храму з читанням Євангелія, проголошені уставні многоліття. Отець благочинний привітав парафіян і паломників з урочистою подією, передавши вітання від Високопреосвященнішого Євлогія, митрополита Сумського і Охтирського. Для численних прочан і гостей приготований святковий обід.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: