Сумський воїн-лісівник одним із перших створив карту бомбосховищ і здобував трофейні БТРи

17.02.2023

Станіслав Камаєв – наш воїн-лісівник, який до повномасштабного вторгнення працював інженером у відділі збуту філії “Сумське лісове господарство”.

““Стихією” Станіслава були сучасні комп’ютерні технології, а також ми мали змогу оцінити ще й літературний талант. Але на зміну монітору і письменництву прийшла зброя. Станіслав ще з першого дня повномасштабного вторгнення став на захист України”, – кажуть колеги.

24 лютого 2022 року Станіслав перебув у Сумах поряд із сім’єю. Разом із друзями він був першим, хто створив карту бомбосховищ міста, адже на той момент більшість сумчан навіть не знали, де можна знайти прихисток від вибухів.

На цьому захисник не зупинився і 26 лютого 2022 року разом із друзями записався до лав добровольців. Чоловіки розшукували ворожі трофейні БТРи по місцях зіткнень із загарбниками і доставляли до ремонтних майстерень. Кожна така знахідка таїла небезпеку, бо в бойових машинах окупанти часто залишали, крім боєкомплекту, ще й підступні пастки. Після ремонту техніку передавали сумським оборонцям. Захисники міста били ворога його ж зброєю.

Після звільнення Сум Станіслав не зміг залишити побратимів. Ось уже майже рік він перебуває у лавах 117-ї окремої бригади ТрО, продовжуючи захищати країну від рук загарбників.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
03.05.2024 У Шосткинському ВПУ пекли паски родинам загиблих захисників
03.05.2024 У Сумах водій ГАЗа врізався у припаркований легковик і залишив місце ДТП

Коментарі: