У театрі імені Щепкіна – прем’єра вистави “Звідки беруться діти”

17.02.2023

Передпрем’єрний показ вистави із назвою “Звідки беруться діти” відбувся на малій сцені Сумського академічного театру ім. Щепкіна. Лірична комедія на дві дії має вікові обмеження 14+.

Події вистави розгортаються у пологовому відділенні провінційної лікарні. Героїні — сім українських жінок. Кожна зі своєю долею.

Одну з героїнь вистави звати Поліна. Разом зі своїм чоловіком Тимофієм вона виховує шість донечок. Наразі вагітна сьомою дитиною і чоловік дуже хоче, щоб народився хлопчик. У виставі вона говорить: “Став підкладати під матрац стартовий пістолет, але й цього йому здалося замало. Він каже: на старт, думай постійно про іподром, думай про скачки, думай про коня, тоді й хлопець буде”.

Роль багатодітного батька і чоловіка Поліни зіграв Віталій Хоменко: “— У неї хто? — У кого конкретно? — Так, жінко, не потрібно так зі мною, я на взводі. У моєї дружини. Хто? Пацан? — Ні. — А хто?”.

Актор Віталій Хоменко розповів, чи важко було втілитися у роль багатодітного батька: “Ну, якісь етапи, звичайно, акторського перевтілення, були якісь моменти, але ні. Такої якоїсь важкості не було. Все було природньо, в робочому моменті”.

Вистава створена за п’єсою Анатолія Крима. Режисерка-постановниця Олена Зарицька характеризує її, як “комедію, в якій можна і сльозу трошки пустити”. Каже — віддали виставі усе своє серце. “А тепер ми хочемо, щоб глядач з відкритим серцем прийняв її. Глядачів з вулиці ще не було, а ті, що дивилися виставу, наші, враження дуже приємні. Від них, в першу чергу, для нас дуже приємне враження. Що як їм: сподобалось чи ні — ми це вже бачили по обличчях, по очах і все”, – сказала режисерка.

Прем’єра вистави “Звідки беруться діти” відбудеться в сумському театрі ім. Щепкіна 17-го та 18-го лютого.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: