Роменські рятувальники та їх чотирилапі помічники повернулися з Туреччини

23.02.2023

Рятувальники Міжрегіонального центру швидкого реагування повернулися з Туреччини, де ліквідовували наслідки потужного землетрусу у складі зведеного загону ДСНС України.

Наші рятувальники відправилися для надання допомоги турецьким колегам на звернення Євроатлантичного координаційного центру з реагування на катастрофи. Україна надіслала до Туреччини найбільш підготовлених фахівців, які мали досвід роботи на техногенних завалах. Загалом на ліквідацію наслідків потужного землетрусу від України було направлено 87 чоловік особового складу, 18 одиниць техніки та 10 пошуково-рятувальних собак.

Зважаючи на особливості та характер руйнувань, основним завданням українських рятувальників був пошук та рятування людей з-під завалів, надання домедичної допомоги.

Разом із роменськими кінологами-рятувальниками на місцях катастрофи працювали їх чотирилапі помічники. Серед них — німецька вівчарка Джес, що вже залучалася до пошукових робіт у м. Кривий Ріг, де після прильоту ворожої ракети у житловий будинок під завалами опинилися люди. Німецька вівчарка Леді за час повномасштабної війни теж багато разів приходила на допомогу — в Сумах, Тростянці, Дніпрі, на Миколаївщині та Роменщині. Бельгійська вівчарка Мілка теж брала участь у пошуку людей на Роменщині та в м. Дніпро, німецька вівчарка Хан Зотерхоф — залучався до пошуково-рятувальних робіт у Роменському районі та м. Кривий Ріг, бельгійська вівчарка Чак — до пошуків на Миколаївщині та в м. Дніпро.

«Понад тиждень наші фахівці з ДСНС України допомагали турецьким колегам розшукувати людей під завалами та ліквідовувати наслідки землетрусів. Не дивлячись на те, що Україна сама нині у полум’ї війни, ми готові надати підтримку в біді тим, хто її потребує. Бо сильні завжди допомагають та рятують. Слабкі ж здатні тільки нищити та вбивати.

Дякую за службу, наші хоробрі рятувальники! Вітаємо вдома!», – зазначив Міністр МВС Ігор Клименко.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: