На Сумщині стартує традиційна благодійна акція “До Світлого дня – світлі вчинки”

26.02.2023

На Сумщині починається дванадцята благодійна акція “До світлого дня – світлі вчинки”. Про це йдеться у архіпастирському посланні митрополита Сумського і Охтирського Євлогія:

“Доброю духовною Великопісною традицією Сумщини стало проведення благодійної акції допомоги онкохворим дітям Сумщини, що має назву «До Світлого Дня – світлі вчинки». Дванадцять років тому акція була започаткована Сумською єпархією Української Православної Церкви та обласною телерадіокомпанією як спільна справа, спрямована на допомогу онкохворим дітям, що лікуються єдиному спеціалізованому ліквальному закладі зазначеного профілю в області – відділенні онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

Десятки тисяч наших земляків з усіх куточків Сумщини за багаторічний період проведення акції долучилися до діяльної допомоги у лікування дітей, що страждають від онкологічних захворювань. Акція стала найбільшою благодійною ініціативою в Сумській області, об’єднуючи людей у спільному прагненні зарадити стражданням маленьких пацієнтів.

За багато років вироблено механізми взаємодії. Тісна співпраця із лікарями та медичним персоналом відділення дозволяють розуміти нагальні потреби. Як і у попередні роки, акція спрямована на те, щоб зібрані кошти спрямувати на придбання спеціалізованого дороговартісного медичного обладнання та медичних препаратів для подальшого застосування відповідно до індивідуальних протоколів лікування кожної дитини з онкогематології. Досвід показує, що саме таким шляхом можна сподіватись на створення умов для подолання страшної хвороби. Шанси на одужання значно зростають, коли лікарі мають у наявності усі технологічні та фармакологічні засоби. Знаючи це, важливість благодійної підтримки, навіть найскромнішої, важко переоцінити.

Наше спільне бажання підтримати маленьких пацієнтів онкогематології залишається незмінним. Нехай вони знають: ми поруч, обіймаємо вас любов’ю, прагнемо створити усі необхідні умови для вашого успішного лікування та повного одужання. Ми будемо також молити Бога про Його Всесильну благу милість до кожного з вас. Ми будемо знову і знову запрошувати і закликати людей приєднатися до спільної справи милосердя, щоб бути разом із вами у складний для вас час. Тож тримайтеся у вірі та надії на Бога, що заповідав нам Свою любов!

Нинішнього року ми розпочинаємо Дванадцяту благодійну акцію «До Світлого Дня – світлі вчинки», що буде тривати протягом Великого Посту 2022 року з 27 лютого до 18 квітня. Благословляю благодійний збір коштів для надання допомоги у лікуванні онкохворих дітей Сумщини. Як і у попередні роки, в кожному православному храмі Сумської Української Православної Церкви протягом Великого Посту будуть встановлені спеціальні скриньки із логотипом благодійної акції для збору коштів на лікування онкохворих дітей Сумщини”.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: