“Щоб по нас стріляли – це вперше”. Жителі прикордонного села на Шосткинщині розповіли про обстріли

01.03.2023

26 та 27 лютого російські військові з мінометів обстрілювали прикордонне село Будівельне Шосткинського району. Місцеві жителі розповіли про наслідки обстрілу.

Внаслідок обстрілу пошкодили магазин, житлові будинки та поранили жительку села, — розповідає місцевий житель Олександр.

“Росія? Та ось, як ви приїхали — на гору підіймаєтесь і ви її бачите. Місцями кордон з Росією проходить за 200-500 метрів від нас. Результат ви бачите: вчора нас двічі обстріляли: в обід та ввечері. Не дивлячись на те, що було розбито пів приміщення магазину, продавчиня працювала, і під час обстрілу вона працювала”, — говорить чоловік.

Жителька Будівельного Світлана розповідає, що у неділю снаряди впали поруч з її будинком: “Ми всією сім’єю: я, чоловік, син та синова дружина ледь встигли спуститись у підвал, як все почалось. Літало, де далі, де ближче. Як потім з’ясувалося, прилетіло в магазин та двічі нам у город. Близько, дуже близько. Мою куму поранило, але я не знаю, де вона у той час була, я про це дізналась пізно, вже о двадцятій вечора”.

Жінка розповідає, що наступного дня обстріл повторився: “Ми в такому місці знаходимося, що за рік і два дні чули все: над нами летіло все і, навіть, справжні ракети, але так, щоб по нас стріляли – це вперше. Це такий великий шок. Скажу за себе, ми не плануємо виїжджати, бо у чоловіка робота. Діти – студенти і вони виїхали в місто, ми їх відправили після обстрілу 26-го числа. Відправили до обіду, а після обіду знову був обстріл”.

Олександр мешкає на іншому кінці Будівельного. Чоловік говорить, що у них обстріли проходять не так часто, як у сусідніх селах. А тому виїжджати не планує, навпаки, заготовляє дрова для опалення: “Ні, не часто, перший обстріл був 26 числа, а потім другий. Ніхто нікуди не виїжджає, всі вже звикли до цього”.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: