У Сумах патрульні зупинили нетверезого водія “Мазди”, який порушував комендантську годину

05.03.2023

Нещодавно вночі на проспекті Михайла Лушпи охоронці порядку зупинили водія транспортного засобу Mazda, який порушував комендантську годину. Під час спілкування у 20-річного керманича інспектори виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік пройшов огляд на місці зупинки. Алкотестер зафіксував позитивний результат — 0, 41 проміле алкоголю.

На водія патрульні склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП. Від керування чоловіка відсторонили.

Нагадуємо про відповідальність за керування транспортними засобами в стані сп’яніння:

на водія, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 17 000 гривень та позбавлення права керування автомобілем на 1 рік;

якщо водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП, тоді на нього чекає штраф у розмірі 34 000 гривень та позбавлення права керування на 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого;

у випадку, якщо керманич втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 51 000 гривень та позбавлення права керування на 10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: