Суд виніс вирок дівчині з Роменщини, яка замовила водійське посвідчення в Інстаграмі

07.03.2023

Аби перереєструвати свій транспортний засіб, 26-річна жителька Роменщини звернулася до сервісного центру МВС України. І там виявилося, що її посвідчення водія – підроблене.

Як з’ясувалося, навчання в автошколі дівчина не проходила, водійських іспитів – не здавала. Вона замовила собі посвідчення водія в Інстаграмі. За «липовий» документ дівчина заплатила 8000 грн і отримала його через Нову Пошту.

Далі дівчина використовувала підроблене посвідчення, як документ який надає право керувати транспортними засобами категорії «А 1», «А», «В1», «В», пишуть на сайті Роменського міськрайонного суду.

Отож, згідно вироку суду 26-річну мешканку Роменського району визнано винною у вчинені кримінального правопорушення (злочину), передбаченого за ч. 5 ст. 27, ч.1 ст. 358 КК України( як пособництво в підробленні офіційного документа, який видається установою, яка має право видавати такі документи і який надає права або звільняє від обов’язків, з метою його використання; використання завідомо підробленого офіційного документа). Призначено покарання у виді штрафу в сумі 3400 грн. Також обвинувачена має сплатити державі 1887 грн. Це витрати за проведену судову експертизу документів.

Обвинувачена свою вину визнала, щиро розкаялась і запевнила що подібного більше не вчинить.

Вирок суду не набув законної сили і може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня проголошення.

romny24.info

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: