Поліція Сумщини розшукує шахраїв, які ошукали чотирьох жителів області

07.03.2023

За минулу добу зловмисники збагатилися майже на 58 000 гривень за рахунок довірливих громадян.

У першому випадку до поліції звернулася 56-річна жителька села Вирівка, що на Конотопщині. Та розповіла, що до неї зателефонував невідомий чоловік, який назвався представником банку. Чоловік повідомив, що хтось намагається заволодіти її грошовими коштами. Щоб зберегти гроші на рахунку, попросив назвати коди, що прийдуть в смс-повідомленнях. Жінка погодилася та виконала всі інструкції, а згодом виявила відсутність 7 541 гривень.

У подібну шахрайську схему втрапила й 69-річна жителька села Шаповалівка. Намагаючись нібито розблокувати свою банківську картку, жінка втратила 9800 гривень.

А от 40-річна путивлянка замовила товар у одній із соціальних мереж. Однак продавець попросив повністю сплатити товар. Жінка погодилася й надіслала 6 500 гривень на картку невідомого. Проте замовлення так і не отримала, а продавець перестав виходити на зв’язок.

А ось у Охтирці 52-річний чоловік, повіривши невідомому телефонному співрозмовнику, продиктував коди з смс-повідомлень, аби нібито зберегти всі свої заощадження на банківській картці. Як виявилося – чоловік спілкувався з шахраєм. Адже після розмови з невідомим виявив зникнення 34 000 з банківської картки.

За даними фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та ведуть пошуки аферистів.

Правоохоронці вкотре нагадують громадянам не довіряти невідомим телефонним співрозмовникам, ким би вони не називалися, не виконуйте ніяких операцій, пов’язаних з розголошенням персональних даних вашої банківської картки, а також будьте уважними при покупці або продажі товару у мережі Інтернет.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: