Кінологи розповіли, як тренують та готують до роботи своїх службових собак

18.03.2023

Працівники групи кінологічного забезпечення територіальних підрозділів №5 Кінологічного центру ГУНП в Сумській області розповіли, як тренують та готують до роботи своїх службових собак.

До основних напрямків роботи кінологічної служби відноситься пошук злочинців по запаховому сліду, патрулювання вулиць, забезпечення громадського порядку, вибухових пристроїв та наркотичних речовин.

«Службовий пес – це вірний напарник та помічник під час виконання службових завдань», – говорить старший інспектор-кінолог Іван Капелько.

На сьогоднішній день в Глухові несуть службу сім собак. Підготовка собак – це щоденна та дуже важка праця, адже на навчання триває приблизно від одного до двох років.

Нещодавно кінологиня Валентина Солорева зі своїм улюбленцем допомогли знайти неповнолітню дівчинку. Стурбовані батьки звернулися до поліції за допомогою, адже їх 16-річна донька не виходила на зв’язок. На пошук було задіяно весь особовий склад поліції. Службовий пес дуже швидко взяв слід, який привів до дівчинки.

Під надійне виховання та опіку Валентини нещодавно потрапила маленька поліцейська помічниця з кличкою Ада, яка в майбутньому буде працювати в напрямку пошуку зниклих людей та зловмисників. Наставниця впевнена, що в ході плідної праці ця собака буде вмілим пошуковцем, не гіршим ніж її попередники, та буде достойно нести службу.

Серед чотирилапих правоохоронців Глухова підростає спеціаліст із пошуку зброї та вибухонебезпечних речовин, який має горде ім’я Норд. Його підготовкою займається інспектор-кінолог Михайло Половинко. Пошукові навички Норда вже знаходяться на непоганому рівні. Так, песик вже може знаходити муляжі зброї та вибухових предметів, як в обмеженому просторі, так і на відкритій місцевості.

У цьому напрямку працює ще одна улюблениця кінологів – лабрадор Ася. Її наставником є старший інспектор-кінолог Іван Капелько. Робота Асі також полягає у пошуку вибухівки та зброї, адже в сьогоднішній воєнний час це є досить важливим.

Поліцейські розповідають, що працювати у кінологічному центрі можуть лише самовіддані люди, свого роду фанати цієї справи, такі, для яких не існує байдужості, тому що, як себе поводить хазяїн, так буде поводити себе і собака. Тільки дружній тандем службового пса та працівника поліції може гарантувати успіх у роботі.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: