У Ромнах п’яний водій Toyota Camry намагався дати поліцейським “відкупного”

19.03.2023

Патрулюючи одну із вулиць міста Ромни, працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль Toyota Camry. Спілкуючись з керманичем транспортного засобу, правоохоронці виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Розуміючи, що за скоєне йому загрожує адміністративна відповідальність, 54-річний чоловік почав пропонувати поліцейським хабар.

Правоохоронці відмовились від неправомірної вигоди та викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає покарання у вигляді чималого штрафу, або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Слідство триває.

Зокрема, стосовно роменця був складений адміністративний протокол за ч.1 ст. 130 «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння, що знижують їх увагу та швидкість реакції» та винесено постанову за ч. 2 ст. 122 «Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: