Шосткинка Валерія Нешкова виборола «срібло» на Чемпіонаті Європи з джиу-джитсу

22.03.2023

Чемпіонка світу з джиу-джитсу, шосткинка Валерія Нешкова примножила свою переможну скарбничку. Вона стала срібною призеркою Чемпіонату Європи, який проходив нещодавно у Франції. Варто зазначити, що Україну на цих змаганнях представляли лише двоє спортсменів, і наша землячка була в їх числі.

Валерія Нешкова – хоч і юна спортсменка – дівчині усього 16 років, але вже має титул Чемпіонки Світу. Торік вона виборола «золото» на міжнародних змаганнях з джиу-джитсу, які проходили в Арабських Еміратах, а у 2019-му посіла перше місце у Нідерландах. 2023-й рік для шосткинки теж став переможним, оскільки приніс срібну медаль на Чемпіонаті Європи.

“Суперники були сильними. В моїй категорії брали участь 12 спортсменок. Але сутичок було лише 4 – з учасницями з Ізраїлю, Румунії, Греції та Угорщини” – розповідає дівчина.

Сутичка з угорською учасницею була найскладнішою і закінчилася перемогою суперниці, в результаті чого шосткинка отримала другий результат – з різницею всього лише в один бал. Варто зазначити, що Валерія Нешкова стала однією з двох учасників, які представляли Україну на Чемпіонаті Європи.

Сам Чемпіонат проходив у Франції, у невеличкому містечку під Парижем і тривав три дні, розповідає Валерія. Передувала змаганням серйозна підготовка – з виїздом до тренувального табору.

Я їздила в спортивний підготовчий табір, який знаходиться у місті Кропивницький. Тренування там тривали тиждень

Усі 11 років дівчину тренує Дмитро Бочаров. Виховати чемпіонів – саме таку мету ставить перед собою наставник, приступаючи до чергових занять з дітьми. І додає: «Я хочу, аби діти розвивалися, ставали сильнішими. Не кожен будуватиме свою кар’єру на татамі, але кожному це допоможе в житті».

Дмитро Бочаров може по праву пишатися своїми підопічними. Четверо з них наразі є тренерами Збірної України по джиу-джитсу. Сама ж Валерія сьогодні є основним членом Збірної, і в майбутньому теж мріє стати тренером.

“Хочу все своє життя присвятити спорту, довго займатися і, можливо, стати тренером та вчити дітей”, – зізнається дівчина.

Цілеспрямованість та наполегливі тренування – ось головні складові спортивного успіху, говорить дівчина. І відступати від цих принципів Валерія не збирається, оскільки впевнено прямує до здійснення своєї мрії.

shostkanews.city

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: