На Сумщині ексголову громади підозрюють у незаконному видобуванні корисних копалин

24.03.2023

Слідчими слідчого відділу Сумського районного управління поліції за оперативного супроводу працівників сектору захисту інтересів суспільства і держави Головного управління Національної поліції в Сумській області, під процесуальним керівництвом Сумської окружної прокуратури, повідомлено про підозру колишній голові однієї з територіальних громад Сумського району в зловживанні службовим становищем та самовільному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення.

У ході слідства встановлено, що у період з 2016 до 2023 року жінка обіймала посаду голови однієї з територіальних громад Сумського району. Зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, з метою одержання неправомірної вигоди, використовуючи своє службове становище, у травні 2021 року в усній формі надала одному з товариств з обмеженою відповідальністю дозвіл на видобування корисних копалин на земельній ділянці комунальної форми власності.

В результаті вчинення зазначених дій розмір спричинених державі збитків становить близько 230 тисяч гривень.

Наразі жінці повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 240 «Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин» та ч. 1 ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: