“Все однією рукою встигав”. Історія волонтера з Путивльщини, який після обстрілу отримав інвалідність

26.03.2023

Водій з прикордонного села на Сумщині став волонтером після того, як, отримавши поранення від уламка російського снаряда, не зміг працювати за спеціальністю. Тепер чоловік розвозить усе необхідне для фронту.

27 жовтня 2022 року – день, який змінив життя Євгена Пікульова назавжди. Його рідне село Нову Слободу, що за 5,5 км від російського кордону, російські солдати обстріляли зі своєї території.

“Я був вдома, всією родиною були на городі – копали картоплю, був “приліт”, самий перший “приліт” і отримав поранення. Або САУ, або “Град”, я вам не можу точно сказати. “Приліт” був близько – 4,5 метра від мене. Поранення було в ногу і в ліктьовий суглоб. Ліктьовий суглоб вибило осколком. В ногу було також поранення, там лишилося два осколки”, – розповідає Євген.

Два осколки лишилися і зараз, уточнює чоловік.

Через стан, в якому він був, каже Євген, лікарі не ризикнули видалити осколки з його ноги. Мають це зробити пізніше, коли організм окріпне.

“Після поранення, виходить, був безробітним. Треба було чимсь займатися. Взнав про таку організацію, в мене тут знайома працює, подзвонив. Після поранення в мене стояв апарат Ілізарова, однією рукою доводилося працювати. – А як же ви швидкості перемикали? – Все однією рукою встигав. На реабілітацію дали мінімум рік, але рука повноцінно не буде працювати, вона не буде повністю розгинатись і згинатись, тому що суглоба немає”, – пояснює Євген Пікульов.

До поранення Євген Пікульов працював в сільгосппідприємстві водієм, трактористом, тепер має групу інвалідності. Нині у волонтерській групі “Рідна Путивльщина” – розвозить вантажі на блокпости та пошту, щоб відправляти для захисників усе необхідне. Як, наприклад, окопні свічки. До свічок додаються іще “вітамінні бомби” місцевого виробництва, щоб підвищити імунітет бійців в бліндажах, до їх складу входять мед, лимон та імбир.

“Дівчата у нас “золоті”. Швидко прийняли у колектив, таке відчуття, що все життя їх знав, хоча цих людей вперше побачив. – На блокпостах не казали: “Що це за водій з однією рукою?” – Постійно, всі дивуються”, – розповідає волонтер.

Євген говорить, що волонтеритиме до перемоги України.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: