За минулу добу на Сумщині 14 разів ліквідовували загоряння на відкритих територіях – вогонь охопив понад 22 гектари

26.03.2023

25 березня о 19:46 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності по вул. Курганська в с. Лучки, що на Роменщині. Про пожежу повідомив випадковий перехожий, який побачив дим та полум’я на відкритій території. На місце події було направлено відділення чергового караулу 19-ї державної пожежно-рятувальної частини.

По прибуттю було встановлено, що вогнем охоплено суху рослинність на площі до 1 га. Утворилась загроза подальшого поширення вогню на поруч розташовані два житлових будинки та три господарчих споруди.

О 20:15 загоряння локалізували, а о 20:29 – повністю ліквідували.

Цього ж дня схожі випадки мали місце і в містах Охтирка, Суми і Лебедин, в селах Бугрувате, Розсоши, Яблучне, смт Чупахівка на Охтирщині, с. Стінки, Залізняк, Вири Сумського району та в с. Лучки і смт Терни, що на Роменщині, а загальна площа пройдена вогнем склала понад 22 га.

Всього на гасіння загорянь було залучено 16 одиниць спеціальної техніки та 65 чоловік особового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Статистика свідчить про різке збільшення загорань на відкритій території. Окрім того, що це шкодить не тільки природі а і здоров’ю самих паліїв та оточуючих, такі дії тягнуть за собою кримінальну та адміністративну відповідальність, а тому якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: