У Сумах розпочато тиждень дитячого читання

27.03.2023

Щорічно наприкінці березня у дитячих бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято має багаторічні традиції і прикрашене особливим колоритом – феєрверком дитячих усмішок і книг, радістю спілкування, пізнанням нового і цікавого.

У цьому році Тиждень дитячого читання в Сумській обласній бібліотеці для дітей розпочався з театралізованого дійства «Слався, величайся, українська книго, серед дітвори!».

Відкриваючи захід, начальник управління культури Сумської обласної державної адміністрації Олена МЕЛЬНИК, привітала юних читайликів зі Святом і побажала їм багато читати і мріяти, адже нація, яка читає – непереможна!

Справжньою окрасою заходу стало театралізоване дійство – сценічна мініатюра за мотивами твору Лесі Українки «Лісова пісня» та Всеволода Нестайка «Дивовижні пригоди в лісовій школі». Юні шанувальники читання мали унікальну можливість зустрітися з улюбленими літературними героями – Мавкою, зайчиком Вуханем Косею, їжачком Кольком Колючкою, рисеням Раїскою Мняу та сонячним вовчиком Вовченко, ролі яких неперевершено виконали студентка ІІІ курсу Сумського фахового коледжу культури і мистецтв ім. Д.С. Бортнянського, артистка ІІ категорії Сумського обласного академічного театру для дітей та юнацтва Марія ЗОЗУЛЯ, та фахівці обласної бібліотеки для дітей Яна БІЛАШ, Тетяна ЄМЕЛЬЯНЕНКО, Марія КРУПІНА та Наталія РУДЕНКО. Разом із ними учасники дійства здійснили дивовижну мандрівку до лісової дитячої бібліотеки. А ще разом заспівали найпопулярнішу пісню сьогодення «Ой, у лузі червона калина», яка надала святковому дійству більш емоційного забарвлення.

Родзинкою свята стали музичні вітання від користувача бібліотеки Ігоря БОДНАРА, який виконав на скрипці твори «Ніч яка місячна», «Чорнії брови, каріі очі» і «Гімн України», та вірші про рідну мову у виконанні учнів 4-А класу ЗОШ № 12 (класний керівник Людмила ДИЧЕНКО).

Тиждень дитячого читання розпочато! На юних відвідувачів Сумської обласної бібліотеки для дітей чекає багато різноманітних пізнавально-розважальних і патріотичних заходів – мандрівка-екскурс «Все, як у казці», парад улюблених героїв за повістю «Захар Беркут» Івана Франка, літературний колаж «Справжні друзі маленьких читайликів», перегляд буктрейлерів за книгами сучасних українських письменників, відеочитання «Справжні книги Марини Павленко», майстер-клас «Читаємо і творимо красу», онлайн-знайомство «Вони боронять Україну», тощо.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: