СНАУ отримав грант від Європейської федерації академій природничих та гуманітарних наук

28.03.2023

Сумський національний аграрний університет є одним із реципієнтів гранту, наданого ALLEA (Європейська федерація академій природничих та гуманітарних наук) у межах Програми Європейського фонду для переміщених науковців (EFDS). The European Fund for Displaced Scientists (EFDS) Programme, за другою лінією цієї програми, дає можливість постраждалим українським університетам, академіям і науково-дослідним інститутам підтримувати свою діяльність і відновлювати наукові бази та дослідницькі колаборації. Фінансування також підтримає процес реінтеграції дослідників після їхнього повернення до післявоєнної України.

Сумський національний аграрний університет у межах цього гранту планує підтримати діяльність наукової лабораторії Екологічного землеробства та природокористування, а також використати ці кошти у синергетичний спосіб із програмою співпраці із Королівським аграрним університетом Великобританії за напрямом Forensic Agriculture (судова експертиза сільського господарства), щоб сприяти аналізу та очищенню сільськогосподарських земель, забруднених і пошкоджених в результаті бойових дій, до використання за призначенням.

Термін дії із 01.11.2022 по 01.09.2023 року.

П’ять науковців матимуть можливість отримати виплати.

Розмір гранту 57 400 євро, з яких близько 25 000 євро призначені для закупівлі обладнання та витратних матеріалів для здійснення наукових досліджень.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: