Реанімобіль для транспортування новонароджених подарували благодійники Сумській обласній дитячій лікарні

31.03.2023

Благодійники подарували Сумській обласній дитячій лікарні реанімобіль. Він призначений для транспортування найменших пацієнтів — новонароджених діток, які потребують неонатальної допомоги.

Директор благодійної організації “Smart medical aid UA” Володимир Яременко розказав, чим оснащена автівка: “Це спеціальна каталка з установленим Baby Pod 2. Це спеціальна система, для того, щоб перевозити новонароджених дітей у безпечних умовах. Це є дуже важливим, бо раніше для цього використовували різні інкубатори, то ця система є новішою, сучаснішою”.

Окрім транспортного кувезу, реанімобіль оснащений іншим сучасним обладнанням. “В ній є спеціальний ШВЛ для діток, відсмоктувач. Також спеціальні ковдри передаємо для того, щоб перевозити діток. Також, тут є монітор і дефібрилятори для того, щоб можна було надавати повноцінну допомогу для дітей. І, власне, тут обладнання в цій швидкій на суму понад два мільйони гривень”, – розповів Володимир Яременко.

За інформацією Володимира Яременка, загальна вартість цього реанімобіля з обладнанням — близько трьох мільйонів чотирьохсот тисяч гривень. “Ми почали допомагати перинатальним центрам України та, коли звернулись саме в Сумський щодо потреб, вони попросили, якщо є можливість, допомогти саме з таким обладнанням. Цей проєкт вдалося реалізувати за допомогою БО “Smart medical aid”, “Ukraine Charity” та фірми “Akvelon”, – розповів благодійник.

В автопарку Сумської обласної дитячої лікарні це третій реанімобіль, за словами директора медзакладу Ігоря Змислі,- більш сучасний.

“В цьому реанімобілі реалізовано декілька моментів, яких у нас раніше не було. По-перше: в нас є високий дах в автомобіля, можна безперешкодно надавати допомогу в повний зріст. І лікарі, які працюють, і фельдшери, які супроводжують — вони можуть це робити більш якісно. Той же Baby Pod, який заміняє в цій ситуації кувез, такого обладнання в Україні ще не було. Тут апарат оснащений турбіною, який ШВЛ. Деякий час він може працювати без забезпечення кисню і без забезпечення стисненим повітрям. Це нові можливості, які йдуть для дітей”, – розповів Ігор Змисля.

За інформацією директора Сумської обласної дитячої лікарні, реанімобіль почне обслуговувати найменших пацієнтів за два-три тижні.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: