На Сумщині відбувся форум «Освіта. Рік незламності. Крокуємо до Перемоги»

31.03.2023

Повітряні тривоги, ракетні обстріли, відключення електроенергії – такі виклики постали перед освітянами Сумщини з першого дня повномасштабного вторгнення росії. Та попри все педагоги залишаються на своєму освітянському фронті і продовжують навчати, виховувати і закладати фундамент під нову післявоєнну Україну.

30 березня у молодіжному центрі «Романтика» відбувся VI Форум директорів закладів загальної середньої та позашкільної освіти Сумщини «Освіта. Рік незламності. Крокуємо до Перемоги». Спільно з керівництвом області, депутатами, головами громад, керівниками місцевих відділів освіти, директорами закладів загальної середньої та позашкільної освіти, очільниками вишів учасники Форуму обговорили безпечне освітнє середовище, впровадження в освітній процес STEM-освіти, психологічне здоров’я учасників освітнього процесу, позашкільну освіту.

Майже 500 учасників, цікаві локації, показові виступи, флешмоб «Ми з України!», презентації, інновації – це все створило не лише робочу, а й національно-патріотичну атмосферу.

Директор Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторія Гробова розповіла, що в області 362 заклади середньої освіти, біля 100 – позашкільної освіти. Жоден з них не припинив своєї діяльності. У системі середньої освіти області навчається 96 тисяч дітей. За останній рік із Сумщини виїхало 13 тисяч учнів, 12 тисяч з них за кордоном. Утім усі сподіваються на якнайскоріше їхнє повернення.

«Ваша робота критично важлива у будь-який час і в рази важливіша у прикордонному регіоні в умовах воєнного стану, – говорив тимчасово виконуючий обов’язки голови Сумської ОДА – начальника обласної військової адміністрації Тарас Савченко. – Розумію, які виклики зараз стоять перед педагогічною спільнотою і з точки зору безпеки, і з точки зору організації навчання, враховуючи, що частина учнів знаходиться поза межами області. Але ви достойно реалізуєте свою освітянську і громадську місію, розуміючи, що у ваших руках – наше майбутнє».

Під час роботи відбулася  презентація програми «Молода генерація Сумщини на 2023-2027 роки». Учасники заходу порушили питання викликів, які постали перед освітянами, а також наголошували на перспективах розвитку галузі у наступні роки.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: