Протиправне нарахування та виплата зарплат і премій – у Сумах повідомлено про підозру в. о. головного бухгалтера коледжу

04.04.2023

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Окружної прокуратури міста Суми 3 квітня 2023 року повідомлено про підозру виконувачці обов’язків головного бухгалтера одного з сумських коледжів, зловживання службовим становищем якої призвело до протиправного нарахування і виплату собі та працівникам заробітної плати та премій (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, керівник закладу фахової передвищої освіти 25 лютого 2022 року видала наказ про призупинення освітнього процесу та режиму праці в умовах воєнного стану. При цьому в березні та квітні 2022 року в. о. головного бухгалтера за вказівкою керівниці закладу нарахувала собі та 11 працівникам коледжу, в тому числі й директорці, виплати, які не передбачені чинним законодавством.

Згідно висновку судового експерта, сума зайво нарахованих та виплачених грошових коштів внаслідок протиправних дій директорки коледжу складає 368 тис. 194 грн.

Нагадуємо, що 9 березня 2023 року повідомлено про підозру директорці цього коледжу за фактом зловживання службовим становищем, що призвело до протиправного нарахування і виплату собі та працівникам заробітної плати та премій (ч. 2 ст. 364 КК України). На даний час її відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: