З директора ліцею на Роменщині зняли догану за фотосесію з випускниками

06.04.2023

Таке рішення прийняв вчора, 5 квітня, Роменський міськрайонний суд щодо директора Андріяшівського ліцею Євгенія Шевченка.

Отож, позовні вимоги директора Андріяшівського ліцею Євгенія Шевченка до відділу освіти молоді та спорту Андріяшівської сільської ради суд повністю задовольнив. Наказ відділу освіти, молоді та спорту про догану директору цього закладу суд визнав незаконним. Відтак – його скасують і з Євгенія Шевченка знімуть догану, яку він отримав за фотосесію з випускниками.

Також суд постановив стягнути з відділу освіти, молоді та спорту Андріяшівської сільської ради на користь Шевченка Євгенія Сергійовича витрати на правничу допомогу у сумі 27 500 грн та судовий збір 908 грн.

Повне рішення суду буде складено 14 квітня. Обидві сторони мають право на апеляцію.

Нагадаємо, що догану директор Андріяшівського ліцею отримав за фотосесію з випускниками на подвір’ї ліцею. Почалося все з того, що у травні відділ освіти, молоді та спорту Андріяшівської сільської ради видав наказ про заборону святкування останнього дзвінка та випускного вечора. Тому батьки ліцею вирішили зняти відеофільм, записавши його частинами. Батьки розповідають, що самі запросили директора, де він і зробив світлини з випускниками. За це й отримав до догану.

Також, як зазначають батьки, у деяких школах громади відбулися повноцінні випускні заходи – не просто фотосесія. Але там керівники закладів «обійшлися» лише попередженням. Більше того, не розуміють, на основі чого був написаний наказ про заборону святкування останнього дзвоника та випускного. Адже, Роменська військова адміністрація таких заборон не вводила, а Сумська військова – надіслала лише рекомендації.

Варто зазначити, що у сусідній Роменській громаді у школах проходив випускний вечір, де дітей вітали не тільки вчителі, батьки, а й голова громади та депутати.

romny24.info

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: