На Сумщині активно перейменовують об’єкти топоніміки

07.04.2023

Результати роботи і подальші плани в цьому напрямку обговорили на засіданні робочої групи з питань дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого під головуванням т.в.о. голови Сумської обласної військової адміністрації Тараса Савченка.

«Наразі точиться чимало дискусій щодо вчасності перейменування населених пунктів, вулиць, позбавлення від будь-яких нагадувань про радянщину. На моє особисте переконання, це не тільки вчасно, а й необхідно, адже боротьба і перемога України мають бути тотальними у всіх площинах: збройній, культурній, духовній, ідеологічній!», – зазначив посадовець.

За останні сім років в області перейменовано близько 2 тисяч об’єктів топоніміки, з них 60% – за останні 7 місяців (відколи почала працювати обласна робоча група), а за попередні шість років – тільки 40%.

«Вдячний учасникам робочої групи за методичну і мотиваційну підтримку, керівникам районних адміністрацій і громад, які дієво включились в цей процес і проводять роботу комплексно, а не для «галочки», – наголосив Тарас Савченко.

За активну участь у проведенні дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого Почесною грамотою голови Сумської обласної державної адміністрації відзначили директора Агенції регіонального розвитку Сумської області, кандидата історичних наук Григорія Старікова, Роменського міського голову Олега Стогнія, голову Білопільської громади Юрія Зарка та очільника Кролевецької громади Віктора Лехмана.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: