Колишня сумчанка Анна Шрайнер організувала в Німеччині збір допомоги для України

13.04.2023

Колишня сумчанка Анна Шрайнер організувала збір гуманітарної допомоги українцям в місті Ауріх, що у Німеччині. На початку квітня черговий гуманітарний вантаж прибув до Сум: медичні ліжка, меблі, побутова техніка. Наступний планують відправити 19 квітня.

Анна Шрайнер 9 років живе в Німеччині. Від початку повномасштабної війни допомагала біженцям, збирала допомогу для сумської тероборони. Останні пів року співпрацює із сумською ГО “СББ-Тил”.

Голова організації Валентина Андріяшева розповіла, що майже всі отримані з Німеччини меблі віддали в Улянівський дитячий будинок: “Були посудомийки, пральні машини. Холодильники поїхали у військову частину, тут в нас по Сумах, хлопці самі приїхали забрали, машинку пральну також забрали, була швейна машинка, зараз вона стоїть у нашому швейному цеху, чекає, доки ми її доведемо до ладу”.

Першу допомогу на “Сумський бабський батальон — Тил” Анна Шрайнер відправила у вересні 2022 року. Це були засоби гігієни, одяг. З тієї пори співпрацюють постійно, за всі речі одразу отримує звіти, а це дуже важливо для благодійників, сказала пані Анна: “Дівчата визивають довіру. Вони все виставляють, де і кому, завжди звіти”. Німці охоче допомагають українцям, зазначає вона. Якщо перша посилка важила близько 100 кілограмів, то останній гуманітарний вантаж – 9 з половиною тонн, його зібрали за два тижні. Щоправда, було непросто переправити все це до України.

“Збирать мені не так важко, як мені його транспортувати, бо це гроші. Для фури, що остання приїхала, ми збирали з людей: наші біженці, хто що скидався, частина моя, частина моєї доньки. Всім миром, щоб відправити в Суми. Дівчата збирали тут по Сумах, я збирала там”, — розповіла Анна.

“Раніше оформлення брала на себе та сторона, а тут ми з Анею разом пройшли всю цю процедуру від початку до самого кінця. То, я думаю, і Ані тепер буде легше, простіше, і нам також”, — сказала Віталія Веремієнко, волонтерка “СББ-Тил”.

Здебільшого допомогу надають цивільним закладам, збори для фронту німці не підтримують, зауважила Анна Шрайнер: “Вони добре допомагають лікарням, дітям, але коли заходить на лінію фронту – це дуже важко. Що отримую для передової – це ліки і продукти швидкого готування”.

Іноземці дійсно допомагають фронту не дуже охоче, підтвердила голова “СББ-Тил” Валентина Андріяшева, тому доводиться підлаштовуватися: “Одежу відбираємо, тому що у хлопців з одягом дуже скрутно. Тому, якщо там хоч трохи захисного кольору – то воно все йде на фронт”.

Наразі в Німеччині вже почали новий збір: їжа швидкого приготування, медикаменти, подарунки для дітей. “СББ-Тил” зробив заявку на медичні багатофункціональні ліжка для поранених, матраци. За словами Анни Шрайнер, 19 квітня з Ауріху планують відправити наступний вантаж.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: