Поліція Сумщини розшукує шахраїв, які викрали з чужих банківських карток десятки тисяч гривень

13.04.2023

З заявою про злочин до Роменського відділу поліції звернувся 59-річний житель села Андріяшівка Роменського району та повідомив, що став жертвою шахрайства. Як з’ясувалося, йому зателефонував невідомий чоловік та представившись працівником банку, заявив, що в результаті системного збою виникли проблеми з його банківським картковим рахунком. Тож аби в подальшому уникнути проблем і зберегти на рахунку гроші, зловмисник попросив власника картки повідомити йому по телефону реквізити картки. Введений в оману чоловік виконав прохання афериста, надав йому конфіденційну інформацію, а згодом з’ясував, що з його картки зникло майже 52 000 гривень.

В Сумах 65-річний житель обласного центру втратив зі своєї банківської картки 36 000 гривень після того, як допомогою месенджеру “Telegram”, під приводом отримання матеріальної допомоги, він перейшов за посиланням та ввів там реквізити своєї банківської картки. Зрозумівши, що став жертвою шахрая чоловік викликав поліцію.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочали розшук злочинців.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: