Судитимуть глухівчанина, який створив канал у месенджері для підтримки збройної агресії РФ

13.04.2023

Слідчими відділення поліції №1 (м. Глухів) Шосткинського районного управління поліції, за оперативним супроводом кіберполіції, під процесуальним керівництвом Глухівського відділу Шосткинської окружної прокуратури, завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 44-річного чоловіка, який поширював контент із виправдуванням збройної агресії РФ проти України.

За даними слідства, з початку війни житель м. Глухів у одному з месенджерів зареєстрував акаунт, де не лише поширював вже існуючі в соцмережах публікації, спрямовані на підтримку збройної агресії Росії проти України, а й ініціював обговорення воєнних та політичних дій.

У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання обвинуваченого правоохоронці вилучили мобільний пристрій з доказами протиправної діяльності.

Згідно висновку спеціаліста, в оприлюднених матеріалах наявні мовні елементи, які вказують на визнання правомірною агресії РФ проти України, глорифікацію осіб, підтримку проведення військових дій, дискредитацію Президента Української держави, українських військовослужбовців, схвалення захоплення території України, наругу над державним прапором, українофобію.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: