Був поранений, але повернувся на службу на Сумщину: Сергій Болбот

17.04.2023

Стрілець, водій, командир мотопіхотного взводу, а нині офіцер Шосткинського територіального центру комплектування: 28-річний Сергій Болбот через поранення змінив місце служби. 

“16 жовтня 2019 року підписав перший контракт із 16 батальйоном. Служив на посадах стрільця, старшого водія, а потім пройшов переатестацію і став уже командиром мотопіхотного взводу”, – розповідає Болбот.

Він брав участь у перших боях із російськими загарбниками, звільняв Чернігівщину, потім його батальйон відправили на Донеччину. Там захисник був поранений.

“Поранення внесло корективи, бо за рішенням ВЛК, заборона мотопіхотних та інших. Тож довелося звикати до нової спеціальності”, – розповів військовий.

Лікування та відновлення після поранення Сергія ще триває. “Рука вже, дякуючи нашим лікарям, які зробили майже все, залишилося ще пластину дістати”, – розповдає він.

У Шосткинському територіальному центрі комплектування інша специфіка служби, тут тяжче психологічно, розповідає офіцер.

“Більш робота пов’язана з паперами, більш психологічно працюєш, оповіщення, з власного досвіду людям розповідаєш, що не так воно й страшно. Це нормально, люди звикають. Деякі слухають, деякі прислухаються. Коли як. Виникають питання, що туди брати, тож більш-менш розповідаємо. Що нічого страшного немає, у них буде два місяці відбуватися навчання, що їх всього навчать”, – говорить він.

“Прийшов нещодавно, але вже показує свої організаційні здібності, видно досвід роботи у правоохоронних органах, тому він зарекомендував себе тільки з позитивного боку”, – говорить про Сергія керівник 1-го відділу Шосткинського центру комплектування Олег Лимаренко.

Не виключає Сергій Болбот повернення на фронт після відновлення та якщо дозволять лікарі.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: