Корисні поради з вибору гірського велосипеда

20.04.2023

Гірський велосипед (МТВ) призначений не тільки для сходу з гір, це потужний транспорт підвищеної надійності, що має посилену раму. Від звичайного сітібайка відрізняється більш широким діапазоном передач, агресивними покришками та низькою рамою.

Вибрати та купити гірський велосипед у будь-який час доби можна на https://veloplaneta.ua/ua/gornye. Інтернет-магазин Велопланета пропонує широкий вибір моделей світових брендів: Apollo, Scott, Pride, Schwinn, Marin, Cannondale. Також у продажу можна знайти запчастини, велоінструменти, аксесуари, одяг та захист. Співпрацює Велопланета і з гуртовими покупцями.

Який вид гірського велосипеда вибрати?

Існує три види МТВ, це:

хардтейл;

ригід;

двопідвіс.

Хардтейли призначені для подолання перешкод, дьорт джампінгу, змагань з кантрі-кросу і слалому. Характерними особливостями хардтейлів є тверда рама (виконується з вуглецевих волокон або полегшених сплавів алюмінію) та наявність тільки переднього амортизатора.

Ригіди позбавлені обох амортизаторів, завдяки цьому вони мають полегшену вагу. Їзда на таких велосипедах менш комфортна, на складних дорогах вони демонструють значно меншу швидкість.

Двопідвіси на обох колесах мають амортизатори, тож їзда на них комфортна та швидка. Навіть на непрохідних ділянках двопідвіси добре контрольовані. Ці моделі використовують для даунхілу, фрірайду та швидкісного переміщення по бездоріжжю.

Тонкощі вибору рами MTB

Щоб правильно визначити розмір рами, необхідно прислухатися до таких порад:

ви повинні відчувати на велосипеді комфорт;

та нога, що стоїть на педалі, в коліні повинна бути трохи зігнутою;

сідло може бути вище керма всього на два сантиметри.

Для високого велосипедиста з більш короткими ногами підійде сильний нахил верхньої труби, це особливість більшості моделей, призначених для чоловіків. Якщо йдеться про жіночі моделі, то більш зручним варіантом буде занижена та укорочена рама.

Як вибрати колеса MTB?

Найбільш популярний варіант для дорослих моделей — колеса діаметром 26 та 29 дюймів. Останній розмір забезпечує гарне зчеплення, імпульс від обороту педалей буде вищим.

Вибір гірського велосипеда — досить складна справа. Якщо ви маєте якісь питання, то можете скористатися консультаціями досвідчених менеджерів інтернет-магазину Велопланета.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: